Haberler

Hybrid CRV Frankfurt’ta Ortaya Çıktı!

Ekleyen Mesut Taşdemir
Honda’nın hybrid ile umutları çok fazla! Bu düzlemde Honda yeni CRV’yi direkt olarak Avrupa spec olarak Frankfurtta ortaya çıkardı. Böylece hedef kitlesinin de Avrupa olduğunu gösteriyor.
Mitsubishi Outlander PHEV’in başarısının ardından Honda’da bu konuda büyük adımlar atıyor.
Yani, bu hibrid güç aktarma organı …

Honda, melez bir güç aktarım organını, Avrupa’daki bir SUV’a ilk kez sokuyor; burada onun elektrikli DNA’larının çoğu, Insight, CR-Z ve en yeni NSX’den kaynaklanıyor.

Hibrid güç aktarma organları oldukça geleneksel bir model;bir elektrik motoruna bağlı 2.0 litrelik bir VTEC benzinli motor ve bir batarya düzenii içeren bir paket.

Gücü tekerleklere gönderen bir CVT şanzıman ve mevcut torku en iyi nasıl kullanacağınıza karar veren üç sürüş modu var.

EV modu, sessiz ve sarsıntısız hareketi sağlamak için pilleri tek başına kullanır; Hybrid Drive, verimliliği sağlamak için aküyü ve motoru dengeler ve Motor bilgisayarı işin çoğunu, ekstra bir tork artışı sağlayan bir tahrik motoruyla yapmak için 2.0 litrelik yanma motoruna güvenir.

Ve tasarım?
 
Hepsi de Avrupa için yeni.  ABD’de satışa sunulmuş durumda olan kasanın üzerine yeni Civic’in bir bölümünü içeren ek bir tasarım ile bütünleşmiş durumda.

Honda, tasarımın gelişmiş ve sportif bir evrim tasarımıyla dünyanın en çok satan SUV’ının tanıdık siluetini koruduğunu söylüyor.

 Başka CR-V haberleri var mı?
Hybridi istemiyorsanız, ayrıca altı-ileri manuel veya CVT ile bağlantılı 1.5 litrelik bir VTEC Turbo benzinli motor da mevcut olacak. Honda, Avrupa’da bir Dizel CR-V olmayacağını doğruluyor.

Yeni CR-V’nin üretim versiyonu 2018’de Honda’nın showroom’larını vuracak.

Editör Hakkında

Mesut Taşdemir

1994 doğumluyum. OKS Türkiye birinciliği ile Fen Lisesi mezunu oldum. Daha sonra özel bir üniversitedede burslu devam ederken ailevi nedenlerden ötürü öğrenimimi kestim. Pamukkale Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği bölümünde devam ettirmekteyim. Halen daha severek okuduğum bölümle alakalı olması nedeniyle de otomobiller ile organik bir bağım var . Ve bakış açım hep bu yönde oluyor.

Yorum bırak

Araç çubuğuna atla