Haberler

Gazoo Racing ile Performanslı Toyotalar Geliyor

Ekleyen Vedat Özgürel

Baylar ve bayanlar; karşınızda Toyota’nın yeni Gazoo Racing eklemeli performans serisi araçları. Minivanlar’dan sport coupe’lere kadar hepsini kapsayan bu performans paketi gerekli dikkati oldukça çekiyor.

Bilinen ile başlayalım: GRMN Vitz yani Yaris ile kullanılıyor. GRMN araçları limitli üretime sahip ve şasi ve motor konusunda geliştirmeler mevcut durumda. Yaris için durum Lotus Elise’den alınan 1.8lt supercharge motor, seviye atlamış yay ve amoritsörler ve Torsen LSD olarak devam ediyor.

Diğer araçlarda  ise “GRMN’nin esansı” eklenmiş olan araçlar şeklinde devam ediyor. Yaris ve 86’ya yapılmış olan yüklemeler var şimdilik. GT86 için yeni aerodinamik eklentiler, Sachs Amortisörler, Rays Forged jantlar, 6 potluk frenler ve Torsen LSD barındırıyor. Aslında Mehmet’in aracına yaptıklarının bir kısmı diyebiliriz :)

Resim

İçeride ise Recaro koltuklar, daha küçük çapa sahip direksiyon. Kaputta mı? siz sormadan söyleyelim değişen bir şey yok. Yoksa yeni 86 GRMN mi yolda?

Son olarak başlangıç seviyesi GR Sport trim seviyesi sizlerle. Şaside küçük oynamalar, jantlar, sert süspansiyon yerleştirmeler gibi aksesuarlarla Yaris, Prius, Harrier, Mark X, Voxy ve Noah modellerine güzellik katabiliyorsunuz.

Resim

Araçlar’ın GR opsiyonları satılırken 86 GR ise önümüzdeki ilkbaharda yerini alacak. Fotoğraflarını gördüğünüz araçlar JDM olabilir fakat ilerleyen zamanlarda Avrupa ve Amerika pazarlarına da yayılacak. Anlaşılan Mugen’e rakip geliyor.

 

Yorumlar için tıklayınız.

Editör Hakkında

Vedat Özgürel

1985'in Martında doğdum, Üniversite'yi Balıkesir'de Makine Mühendisliği olarak okudum, forumlara üniversiteden önce bulaştım, Bauforumu, Baulive, Pcworld dergisi forumu, Mitsubishi Club Turkey'de forum yöneticiliği yaptım. Şimdi burada forum yöneticiliği, ve yazarlık yapmaktayım. Resturant otomasyonları sektöründe test mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum bırak

Araç çubuğuna atla