Haberler

6×4 Suzuki Jimny İsteyen?

Ekleyen Vedat Özgürel

Suzuki Jimny’nin yeni görünümünü sizlere iletmiştik. Olağanüstü dört çeker ve dar ve birbirine yakın lastikleri ve hafifliğiyle geçilmedik yer bırakmayan yapısı ile off-road sürücülerinin vazgeçilmez arazi aracı olarak seviliyor. Hatta Range Rover’ın yetenekleriyle bile sınandığı durumlar oluyor.

Fakat malesef yollarda 80km/h üstü hızlarda giderken aynı güzelliği sunamayan araç sesli, bol zıplamalı ve çok da hızlı olmayan hali olsa dahi kendisine yoğun bir fan kitlesi oluşturdu.

Ama Jimny’den daha fazlasını isterseniz ne yaparsınız. Mesela Pickup kasası ve 6 tekerleği olsa. Bugün sizin şanslı gününüz çünkü bir tanesi eBay’de satılıyor.

Yine küçük yapısı, ilk sıra oturma kısmının aynen kullanılıp büyükçene bir pickup kasası ve 6 tekerleği ile ucube gibi durmayan bu jimny pickup tam anlamıyla inanılmaz bir deneyim gibi duruyor.

Torque Performance ile yapılan tamamen “kişisel bir proje” olarak hayata geçirilen Jimny Pickup aynı alanda aynı zamanda motorsiklet satışı da yapılıyor.

Son tekerleklere gücün gelmediğini fakat arazi için bu durumun çok da sorun yaşatmayacağını söylememiz gerekmektedir. Yalnız o tekerleklerin frenleme yapabiliyor oluşu en azından yokuş inerken sorun yaşamamanızı sağlayacaktır.

Doğal olarak sadece iki koltuğu bulunan araçta isterseniz 1.89m’lik bir yatağı arkaya sığdırabilirsiniz.

Önde 1.3lt’lik bilindik Jimny motoru görev alırken arazide ve köy yollarında motor sizi yeterince karşılarken hızlı otobanlarda ise sıkılabilirsiniz. Olsun en azından yavaş gidrek etrafa daha fazla aracınızı gösterebileceksiniz. 🙂

Bu tek Jimny Terramax 10000 Pound ile satılırken bir Jimny’yi bu hale getirmek vergilerle beraber yine aynı fiyat olan 10000 Pound’a denk geliyor oluşu ise İngiliz müşterileri üzen nitelikte diyebiliriz. Siz beğendiniz mi? Alta yazın.

[advanced_iframe securitykey=”998b2c0f80165a96fa33e7e0966778867db61bbc” src=”http://forum.jdmspiritturkey.com/viewtopic.php?f=20&t=2979/” width=”100%” height=”600″]

Editör Hakkında

Vedat Özgürel

1985'in Martında doğdum, Üniversite'yi Balıkesir'de Makine Mühendisliği olarak okudum, forumlara üniversiteden önce bulaştım, Bauforumu, Baulive, Pcworld dergisi forumu, Mitsubishi Club Turkey'de forum yöneticiliği yaptım. Şimdi burada forum yöneticiliği, ve yazarlık yapmaktayım. Resturant otomasyonları sektöründe test mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum bırak

Araç çubuğuna atla