Haberler

Lexus Süper GT Şampiyonası’nda Üstünlüğünü Kanıtladı

Ekleyen Vedat Özgürel

Lexus, Süper GT Şampiyonası’nın dördüncü yarışı Tayland’da ilk dört sırayı alarak önemli bir başarıya imza attı. Buriram’daki zorlu Chang Uluslararası Pisti’nde gerçekleştirilen mücadelede, damalı bayrağı ilk sırada geçen otomobil ise, eski Formula 1 pilotları Heikki Kovalainen ve Kamui Kobayashi’nin kullandığı LC500 oldu. Lexus Team Sard takımı ve Heikki Kovalainen, şampiyonada liderliği alarak da öne çıktılar.

İkinci ve üçüncü sırada yer alan diğer Lexus LC500’ler ise tüm podyumun tamamen Lexus pilotları tarafından doldurulmasını sağladı. Aynı zamanda yarışın en hızlı turu da, 1 dakika 24.977 saniyelik derecesiyle Kazuki Nakajima ve Yuhi Sekiguchi’nin kullandığı LC500’ün oldu. Podyumun dışında dördüncü sırayı da bir Lexus LC500 alarak rakiplerini geride bıraktı.

8 yarıştan oluşan rekabetçi Süper GT Şampiyonası, 4-5 Ağustos’ta yapılacak yarışla yeniden Japonya’ya dönecek. Fuji Pisti’nde gerçekleştirilecek şampiyonada, Lexus yarış araçları bir kez daha galibiyet için piste çıkacak.

[advanced_iframe securitykey=”998b2c0f80165a96fa33e7e0966778867db61bbc” src=”http://forum.jdmspiritturkey.com/viewtopic.php?f=127&t=2986/” width=”100%” height=”600″]

Editör Hakkında

Vedat Özgürel

1985'in Martında doğdum, Üniversite'yi Balıkesir'de Makine Mühendisliği olarak okudum, forumlara üniversiteden önce bulaştım, Bauforumu, Baulive, Pcworld dergisi forumu, Mitsubishi Club Turkey'de forum yöneticiliği yaptım. Şimdi burada forum yöneticiliği, ve yazarlık yapmaktayım. Resturant otomasyonları sektöründe test mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum bırak

Araç çubuğuna atla