Mitsubishi

Mitsubishi Eclipse Cross Dökümantasyon ve Bilgi Başlığı

Ekleyen Vedat Özgürel

Yeni Mitsubishi Eclipse Cross’un 1.5 turbo benzinli motorunun şimdiye kadar verilmiş detaylı verileri şöyle;
-Motor kodu: 4B40
-161 Hp (5500 rpm)
-250 Nm Tork (1800 rpm) (Rölantiden itibaren 150 Nm)
– Mivec sistemi
– Aliminyum blok ve kapak
– (Güncellendi) Melez enjeksiyon****
– Red line (6000 rpm)
Performans ve yakıt tüketimi (Değerler CVT ve 4 çeker versiyonu içindir.)
0-100 Km/h : 9.4 sn
Son hız: 205 Km/h
Yakıt tüketimi : En az 7L/100 km en çok 10.1L/100 km

Mitsubishi Eclipse Cross Amerika başlangıç fiyatı $21.000 olarak belirlendi…
Tüm Dünya’da standart donanımlar ise;
-7.0-inch touchscreen with Apple CarPlay and Android Auto
-Full dijital klima
-360-degree camera
6 ileri manuel şanzıman sadece önden çeker olarak sunulacak!

13 Temmuz güncellemesi;
7″ ekran tüm modellerde standart
Arka koltuklar 20 cm ileri geri hareket edebiliyorlar. Bu sayede 341 ile 448 litre arasında bagaj hacmine sahip olacak.

Mitsubishi Eclipse Cross
Karakteristik Dinamik Tasarım
Belirgin derecede keskin ve dinamik Mitsubishi SUV Coupe biçimi şu özelliklere sahip:
Farklı kemer çizgisi ve güçlü karakter çizgisiyle kama profili;
İleri eğimli arka cam;
Keskin kesilmiş arka kapı ve kısa çıkıntı (spoiler);
Ve güçlü bir sporcu imajını yansıtan adaleli çamurluklar.
MMC’nin DYNAMIC SHIELD ön tasarım konsepti, aracın performansını simgeleyen siyah bir radyatör ızgarası ile temsil edilen siyah orta alan tarafından görsel olarak oluşturulan koruyucu kalkan şeklini belirtmiş. Siyah alan, sol, sağ ve alt olmak üzere üç yönden kucaklanmaktadır. “DYNAMIC SHIELD, hem öncülüğün, hem insanı hem de otomobilin kendisini korumaya yönelik işlevlerini vurgular.” Demekte Mitsubisihi yetkilileri.
“Dinamik ve Karakteristik” arka tasarım;
Yüksek monte edilmiş ve uzatılmış arka lambalar etrafında yaratılan kübist tarzı ve öne eğik arka camı yatay olarak ikiye bölen tarzı ile ayırt edilmektedir.
Yandığında, boru şeklindeki LED fren lambaları ve merkezi LED yüksek montaj uyarı ışığı, kuyruk boyunca uzanan tek bir ışık çubuğu oluşturur ve Eclipse Cross’a arkadan geniş ve istikrarlı bir görünüm vermektedir.
Yeni bir kırmızı gövde rengi palete eklenmiş. Standart kaplama, yarı şeffaf kırmızı ve şeffaf kaplama ile ikiye katlanmış ve bu yüksek renk doygunluğu ve yoğunluğu ile son derece rafine edilmiş bir son kat oluşturulmuş.
Yatay gösterge tablosu, gümüş metal çerçeveler ve siyah / gümüş monoton renk şeması, dinamik ve sportif olan zarif bir iç mekan yaratıyor. İnce ekran ses sistemi ve Head Up Display ile fütüristik kokpit, araç sürücüsü için heyecan uyandırıyor.
Şık Coupe-SUV şeklini bozmadan 60/40 yatırılarak bagaj hacmini en üst düzeye çıkaran ve arkada oturanlara bol bol diz boşluğu sağlayan arka koltuk tasarımı oldukça işlevli görünmekte. Bu tasarım; yolcuların, arkaya doğru eğimli bir çatıya rağmen bol miktarda tavan ile en sevdikleri oturuş biçiminde uzun yolculuklarda rahatsız olmayacaklarının bir kanıtı.
Connectivity (Bağlanılabilirlik) yeni eğlenceli maceralara ilham verir
Eclipse Cross, sürücünün farklı bilgi türlerine daha kolay ve güvenli bir şekilde ulaşmasını ve yorumlamasını sağlayan Smartphone Link Display Ses sistemi, bir Touchpad (Dokunmatik yüzey) Denetleyicisi ve Head Up Display (Gögüslük üstü şeffaf bilgi ekranı) ile donatılmış.
Smartphone Link Display Audio, iPhone’unuzu arabada kullanmak için daha akıllı, daha güvenli bir yol olan Apple CarPlay’i destekler. Sürücü, Siri’yi veya Smartphone Link Display Audio’nun dokunmatik ekranını kullanarak; trafik koşulları için optimize edilmiş yol tariflerini almak, çağrı yapmak ve almak, kısa mesajlara erişmek ve müzik dinlemek için yol boyunca yola odaklanmasını engellemeyen bir yolla erişebilir.
Smartphone Link Display Audio, Google Maps, Google Play müzik ve diğer uygulamaların sesle çalışmasını sağlayan Android AutoTM’yi de desteklemektedir.
Touchpad Denetleyicisi, Apple CarPlay’ın yanı sıra radyo gibi ses işlevlerini de çalıştırabilir.
Dokunmatik Kontrol Panelini (Touchpad Controller) orta konsola yerleştirilmesi, sürücünün konumunu değiştirmeden Smartphone Link Display Audio sistemini kolaylıkla kullanmasına olanak tanımış.
Head Up Display (Gögüslük üstü şeffaf bilgi ekranı) ünitesi, araç hızını, aktif güvenlik sistemlerinden gelen verileri ve göz hareketini en aza indirgeyen ve anlık okunabilirliği sağlayan diğer gerekli bilgileri sunarak sürüşü daha güvenli hale getirmektedir.
All-Wheel Control (AWC) (Tüm tekerlerden çekiş) teknolojisi ile keyifli ve dengeli sürüş
Eclipse Cross, sürüş durumuna ve yüzey koşullarına göre arka tekerleklere optimum miktarda tork gönderen elektronik olarak kontrol edilen bir 4WD sistemi kullanmaktadır. MMC’nin Super All-Wheel Control (S-AWC) entegre araç dinamikleri kontrol sistemi, frenle etkinleştirilmiş AYC (Mitsubishi’ye özel Aktif yalpalama Kontrol sistemi) içerir. (AYC sistemi, sürücünün kullanım şekli ve araç davranışını doğru bir şekilde belirlemek için, direksiyon açısı, yalpa hızı, sürüş torku, fren kuvveti ve tekerlek hızı hakkında bilgileri toplayıp kullanarak, aracın sürücünün isteği doğrultusunda hareket etmesine yardımcı olmak için, tek tek arka tekerleklerde tork besleme ve frenleme kuvvetini yönetir.)
Ön kısma 3 noktadan gergi kule desteği eklenmesi ve özellikle arka kısımdaki yapısal bağlantının stratejik kullanımı, kasanın rijitliğini artırmaktadır. Sert gövde ve süspansiyonun detay optimizasyonu, hassas taşıma ve üstün araç dengesi sunar.
Eclipse Cross, doğru güç ve çevre performans dengesini sunarken şık bir SUV coupe’ye tam uyan iki güç ve aktarma seçeneği sunuyor.
– Yeni 1.5L direkt enjeksiyonlu turbo şarjlı benzinli motor, 8 Vitesli Spor Modu manuel geçersiz kılma özelliği ile yeni bir CVT’ye dönüştürülmüş şanzıman
– Eclipse Cross için özel olarak modifiye edilen 2.2L common rail doğrudan enjeksiyon turbo şarjlı dizel motor, yeni bir 8 vitesli otomatik şanzıman
Her iki güç ve aktarma organı kombinasyonu, sürücüye canlı bir sürüş deneyimi sunmak için oluşturulmuş.
Eclipse Cross Özellikler
Uz. × Gen. × Yük. (mm) : 4405 × 1805 × 1685
Dingil açıklığı (mm) : 2670
İz açıklığı (mm) Ön/Arka : 1545 / 1545
Motor & Şanzıman : 1.5 Litre Direkt Enjeksiyonlu Turbo Benzinli / CVT
2.2 Litre Dizel Turbo / 8 İleri Otomatik Vites
Sürüş Modu : Elektrik kontrollü 4WD

Türkiye Bilgileri
Son sızan bilgilere göre Türkiye’ye gelecek araçlar orta ekranın (SDA) Türkçeleşmesinin gecikmesinden dolayı Nisan 2018 ayına kaydı.
Araç 4 donanım olacak;
-İnform (Sadece manuel ve iki çeker)
-İnvite (Sadece cvt ve iki çeker)
-İntense (Sadece cvt 2×4 ve 4×4)
-İnstyle (Sadece cvt ve 4×4)
Fiyatları 125.000 TL ile 189.000 Tl arası değişiyor…
En boş inform, invite ASX’ten daha dolu yani bomboş araç yok.
Ancak bazı yeni teknolojiler sadece en üst donanımda.

Yeni güncellemeler 07.02.2018 ;

Mitsubishi Eclipse Cross’un 1.5 turbo motorunda silindir başına iki enjektör bulunuyor. ilk enjektörler düşük devirde az yakması için MPI yüksek gaza basmada daha iyi tork sunan direct injection ile birleştirilmiş.

Yakıt tüketim ölçülerinde 2018 yılının Ağustos ayından itibaren zorunda kullanılama geçilecek olan WLTP (Dünya çapında Uyumlu Hafif Araç Test Prosedürü) yakıt tüketimi testleri ile alnının akıyla çıkan ilk SUV oldu. Böylece daha önce kullanılan tamamen teorik olarak üretilen ve gerçek dışı Avrupa test yakıt tüketim değerlerinden daha gerçekçi yakıt tüketimlerine de uyum sağlandığı belirlendi.

EuroNcap testlerinden ise 5 yıldızı alarak üstüne üstlük de sürücü ve ön yolcu güvenliğinde Volvo S90’ı bile geçti.

Editör Hakkında

Vedat Özgürel

1985'in Martında doğdum, Üniversite'yi Balıkesir'de Makine Mühendisliği olarak okudum, forumlara üniversiteden önce bulaştım, Bauforumu, Baulive, Pcworld dergisi forumu, Mitsubishi Club Turkey'de forum yöneticiliği yaptım. Şimdi burada forum yöneticiliği, ve yazarlık yapmaktayım. Resturant otomasyonları sektöründe test mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum bırak

Araç çubuğuna atla