Haberler

Lexus’tan 1 Nisan Şakası: Sol Şerit Valesi

Premium otomobil üreticisi Lexus, 1 Nisan şakası olarak sol şeritte yavaş gidenlere karşı Lexus’un önünü açan yeni bir teknoloji geliştirdiğini duyurdu. Lexus bu şakaya özel olarak global alanda bir bülten ve video yayınladı. Videoda, Lane Vallet özelliğinin sol şeritte yavaş ilerleyen araçları, sağ şeride alması sayesinde tüm sürücüler için daha güvenli ve daha rahat bir sürüş ortamı yaratıldığı anlatılıyor.

Lexus’un 1 Nisan şakasına ait duyurduğu yarı otonom sistem, Lexus sürücülerinin sol şeritte yavaş giden araçla geçici olarak iletişim kurmasını ve onun güvenli bir şekilde yolun sağ tarafına alınmasını sağlıyor.

Lexus’un özel olarak çektiği filmde, kokpitte “Lane Vallet” düğmesi yer alıyor ve kullanıcının buna basması yeterli oluyor. Böylece radar ile kamera sistemleri yolu tarıyor ve yavaş giden sol şeritte yavaş giden araçla bağlantı kuruluyor. Bağlantı kurulduktan sonra Lane Vallet sistemi, çabuk ama güvenli bir biçimde yolu açıyor. Yavaş giden sürücünün aracı sağ sinyal vererek, şerit müsait olduğunda buraya geçiş yapıyor. Böylece Lexus sürücüsünün önü açılıyor ve daha önceki hızına otomatik olarak geri dönerek ilerliyor.

Lexus, ayrıca globalde yayınladığı bu esprili bültende Lane Vallet özelliğinin, 1 Nisan’dan itibaren tüm Lexus modellerinde opsiyon olarak sunulmaya başlandığını belirtiyor. Lexus’un, 1 Nisan şakası için yaptığı bu sistemin nasıl çalıştığını gösteren özel video çekimine Lexus Türkiye YouTube kanalından ve sosyal medya hesaplarından da ulaşılabiliyor.

 

Kaynak: Toyota Türkiye

 

Editör Hakkında

İlke BAYDUR

Yorum bırak

Araç çubuğuna atla