Testler

Test || 1998 Mazda Lantis 1.8

90’ların başında Mermerler tarafından sedan ve hb formda getirdiği Mazda 323 1996 yılında yerini sedan Familia, Hb Lantis ve 3 kapı modeli Practica ile devam etmişti.
Tasarım

İlk gelen Hb Mazda 323’lere nazaran sabit farlara yer verilen araçta, eski Porche mühendislerinin tasarım tarafında büyük yardımları dokunduğu belli. Araçta çerçevesiz camlar ve  ben hızlıyım imajı veren sportif köşeli ayrıntılar zamanının çok ötesinde idi.

Motor Performans

Araçta 1.8lt’lik VICS’e sahip bir motor görev almaktadır. Bu motor araca 115Hp güç, 157Nm tork vermektedir. Manuel şanzıman, hafif karoseri ve 1.8 motorun etkisiyle aracın 0-100km hızlanması 9sn civarında, son hızı 200km/h olarak ölçülmektedir. Aracın manuel vitesi kısa oranlı olması da bu performansı etkiler şekildedir.

Donanım Konfor

Araçta zamanına göre yüksek donanımlar vardır. Elektrikli ısıtmalı yan aynalar, 4 camın otomatik olması, 2 havayastığı, ABS ve Kliması ile zamanının araçlarına göre zengin bir donanım sunan Lantis’in test aracımızda bütün elektrik aksamının faal ve sorunsuz olması altyapısının ne kadar sağlam olduğunu kanıtlar şekilde idi.

Sonuç

Mazda Lantis zamanının ötesindeki cizgileri, donanımı ve 2. el de uygun fiyatlara bulunabilir oluşuyla fiyat performans oranı yüksek bir alternatif olarak göz doldurmaktadır. 2. el ilanlarındaki yüksek km’deki araçları çok kafanıza takmamalısınız çünkü bu araçlar gerçekten evladiyelik yapıdalar.

 

Yorumlar için buraya tıklayınız.

Editör Hakkında

Vedat Özgürel

1985'in Martında doğdum, Üniversite'yi Balıkesir'de Makine Mühendisliği olarak okudum, forumlara üniversiteden önce bulaştım, Bauforumu, Baulive, Pcworld dergisi forumu, Mitsubishi Club Turkey'de forum yöneticiliği yaptım. Şimdi burada forum yöneticiliği, ve yazarlık yapmaktayım. Resturant otomasyonları sektöründe test mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum bırak

Araç çubuğuna atla