Haberler

Lexus Tasarım Ödülleri Başvuruları Alınmaya Başlandı

Ekleyen Vedat Özgürel
Lexus’un gelecek vaat eden gençleri desteklemek amacıyla her yıl düzenlediği Lexus Tasarım Ödülleri için yeni sezonun başvurularını almaya başladı. İlk kez 2013 yılında düzenlenen ödüllerde, bu yılki tema birlikte/beraber uyum içinde anlamına gelen “CO-” oldu.
YETENEKLİ TASARIMCILAR DESTEKLENİYOR
Lexus Tasarım Ödülleri, yarışmacıların kendilerini uluslararası platformda gösterme ve tanıtma şansı veriyor. Her yıl dünyanın her yerinden binlerce yaratıcı tasarımcı, finale çıkmak için başvuru yapıyorlar. Bu yıl 20 finalist, 2018’deki Milano Tasarım Haftası’nda tasarımlarıyla birlikte kamuoyuna tanıtılacak. Finalistlerin arasından seçilecek dört kişi ise, global tasarımcıların danışmanlığıyla birlikte 25 bin doların üzerindeki üretim bütçeleriyle prototiplerini gerçekleştirecekler.
Lexus Tasarım Ödülleri’nin yeni teması “CO-” ile birlikte tasarımcıların, doğa ve toplum içerisinde uyum içinde olan tasarımları ortaya çıkarması bekleniyor. Lexus’un seçtiği bu tema, işbirliği ve birlikteliklerle yeni olasılıkların yaratılmasına odaklanıyor. Genç tasarımcılar, bu temayla birlikte daha iyi bir dünyaya ilham kaynağı olabilecekler.
Jüri üyeleri, çeşitli tasarım dallarında dünyaca tanınan isimlerden oluşurken, danışmanlar da ilk dört tasarımcıyla da deneyimlerini paylaşarak koçluk yapacaklar. Tasarımcılar ve danışmanlar, iyi bir tasarımın daha iyi bir dünyaya ışık tutacağı yönündeki inancını paylaşıyorlar. 2018 Lexus Tasarım Ödülleri’nin tasarımcıları ve danışmanları, Ağustos ayında açıklanacak.
Başvurular ise, 24 Temmuz-8 Ekim arasında kabul edilecek. 20 finalist, 2018’in başlarında açıklanacak
Başvuru detaylarına buradan ulaşabilirsiniz:
www.LexusDesignAward.com
Yorumlar için buraya tıklayınız.

Editör Hakkında

Vedat Özgürel

1985'in Martında doğdum, Üniversite'yi Balıkesir'de Makine Mühendisliği olarak okudum, forumlara üniversiteden önce bulaştım, Bauforumu, Baulive, Pcworld dergisi forumu, Mitsubishi Club Turkey'de forum yöneticiliği yaptım. Şimdi burada forum yöneticiliği, ve yazarlık yapmaktayım. Resturant otomasyonları sektöründe test mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum bırak

Araç çubuğuna atla