Oto Yorum

Elektrikli Otomobile Kötü Yönde MTV Düzenlemesi

Ekleyen Vedat Özgürel

Gün geçmiyor ki güzel ülkemde başka bir şeyden daha vergi alınmasın. Torba yasa ile elektrikli araçlara ÖTV’den sonra MTV tasarısı da yapılmış oldu. Şimdilik taslak halinde olan elektrikli araçlardan alınacak vergilendirme Avrupa ülkeleri gibi sıfır emisyon sıfır vergi yerine muhtemelen kw değerine göre yapılacak.

Kısacası yine güzel ülkemde halkını düşünmeyen bir ülkenin, doğasını düşünmeyen bir ülkenin teşviksiz elektrikli araçları ile Don Kişotluğunu yapıyoruz. Daha önce de belirttiğimiz vergilendirmenin emisyona göre yapılması söz konusu elektrikli araçların 0TL vergi ile vergilendirilmesi ve teşvik edilmesi beklenirken elektrikli araçların yavaş yavaş yaygınlaşmasını fırsat bilen hükümetimiz gözü yine cüzdanımıza dikti.

Sonuç olarak bir sonraki gün yeni vergimiz ile sizlerin karşısına çıkmamak dileğiyle. Esenlikler dilerim.

 

Yorumlar için tıklayınız.

 

 

Editör Hakkında

Vedat Özgürel

1985'in Martında doğdum, Üniversite'yi Balıkesir'de Makine Mühendisliği olarak okudum, forumlara üniversiteden önce bulaştım, Bauforumu, Baulive, Pcworld dergisi forumu, Mitsubishi Club Turkey'de forum yöneticiliği yaptım. Şimdi burada forum yöneticiliği, ve yazarlık yapmaktayım. Resturant otomasyonları sektöründe test mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum bırak

Yorum ekle

Araç çubuğuna atla