Haberler

Toyota’dan Tarihi Zafer

Ekleyen Vedat Özgürel

Toyota’nın Dünya Ralli Şampiyonası’nda yarışan takımı TOYOTA GAZOO Racing, hafta sonu gerçekleştirilen Almanya Rallisi’nde tarihi bir sonuçla yarışı ilk 3 sırada tamamlayarak podyuma ambargo koydu. Toyota’nın Sürücüler Şampiyonası’nda lider olan pilotu Ott Tanak Almanya’da birinci sırayı alarak puan farkını 33’e çıkarırken, takım arkadaşları Kris Meeke ve Jari-Matti Latvala da podyuma çıkan diğer Toyota pilotları oldular. Böylece Toyota pilotları, podyumun tamamını ele geçirerek, 12-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Türkiye Rallisi öncesinde çok önemli puanlar elde etti.

Toyota’nın ilk 3 sırayı elde etmesiyle WRC’de dört yılın ardından ilk kez tek bir üretici podyumun tamamına ismini yazdırmış oldu. Toyota, Almanya’daki üstün başarısının ardından Markalar Şampiyonası’nda ilk sıradaki rakibi ile puan farkını sekize indirmiş oldu.

Ott Tanak yarışı neredeyse baştan sona lider götürürken, Toyota Yaris WRC Almanya Rallisi’nin araçları sınayan asfaltını mağlup etmeyi başardı. Tanak, 20.8 saniye farkla bu yılki beşinci zaferini alırken, Meeke ikinci olarak Toyota adına ilk podyumuna imza attı. Latvala ise son dönemde ortaya koyduğu istikrarlı performansını üçüncü olarak süsledi.

TOYOTA GAZOO Racing Rally Challenge pilot geliştirme programı pilotu olan Takamoto Katsuta ise WRC’deki ilk yarışında 10. sırayı elde ederek beğeni topladı.

Gelecek durak Türkiye Rallisi

Dünya Ralli Şampiyonası, Almanya Rallisi’nin ardından 12-15 Eylül tarihleri arasında Marmaris’te, Muğla’nın eşsiz doğasında gerçekleştirilecek Türkiye Rallisi ile devam edecek. Sezonun 11 yarışı olan Türkiye Rallisi’nde yüksek sıcaklıklar ve zorlu etaplarla pilotlar ve otomobiller için oldukça zorlu bir sınav olacak.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Rallisi’nde galibiyete imza atan Toyota, 2019’daki yarışta da galibiyeti alarak Markalar Şampiyonası’nda liderliğe yükselmeyi hedefliyor.

Editör Hakkında

Vedat Özgürel

1985'in Martında doğdum, Üniversite'yi Balıkesir'de Makine Mühendisliği olarak okudum, forumlara üniversiteden önce bulaştım, Bauforumu, Baulive, Pcworld dergisi forumu, Mitsubishi Club Turkey'de forum yöneticiliği yaptım. Şimdi burada forum yöneticiliği, ve yazarlık yapmaktayım. Resturant otomasyonları sektöründe test mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum bırak

Araç çubuğuna atla