Teknik Makaleler

Nissan Skyline Sahibi Olmanın 7 Berbat Hali

Ekleyen Vedat Özgürel

1. Başkasının gölgesinde geziyorsunuz

GT, GTTi GTS veya GTST sahibi iseniz sürekli GTR ile kıyaslanırsınız:
“RB26DETT bunda yok”. “Gerçek Skyline değil”. “Turbo nerde?”.
GTR sahibi iseniz de:
“Youtube’daki gibi 1000HP değil”.
Skyline’ların birden çok versiyonu mevcut hatta tek kam mili olan 94HP’lik leri olması sıkıcı bir durum. Özellikle özel yapım RB30DET’li 1000HP’likleri düşününce.

2. Çok güzel araç, Otomatik mi? Kaç kaç

Araba tutkanları Dünyaya karşı: Skyline’lar manuel olarak sevilsede çoğu otomatik vitese sahip. Tabi bu durum manuel viteslilerin daha pahalıya satılmasını ortaya çıkartıyor.
Buna rağmen otomatik araçla da eğlenebilirsiniz. D4, D3 ve 2 boşuna durmuyor :)

Bu eğlence hoşunuza gitmediyse aracınızı manuel vitesli hale çevirebilirsiniz.

3. Sonunda, manuel

Sürücü koltuğuna oturdunuz ve hızlanıyorsunuz. giderken 20km/h hız ile 2’ye aldınız ve gaarç!

2’ye ve 3’e takarken de aynı şekilde bir ses var. Hatta geriye atarken de. O zaman sizde 25DET şanzımanı mevcut :(

4. Parçalar heryerde ama hiç biri uymuyor.

Skyline’ların hiç bir parçası birbiriyle uyumlu olmaması ne kadar garip değil mi? GTR’a uyumlu coilover alırsan sendeki GTR olsa bile uymalayabilir. Makyajlı için mi makyajsız için mi? Skylinelar, Stagealar, Laureller ve Cefirolar..

4WD olanın şanzımanı farklı R34 daha kısa bir şanzıman, 4WS olanda farklı süspansiyon var. Turbo olanlarda frenler farklı. GTR’a hiç biri uymuyor…

5. Herkes Senden çok biliyor

Tüm Skyline’larda R26DETT var diyen de var tüm parçalar uyar diyen de. biraz kaynakla herşeyi bağlayabileceğini düşünen de.. Ne kadar güzel fikirler :(

6. Gereksiz Dikkat Çekme

Skyline en fazla çalınan araçların başında geliyor, genellikle parçalamak ve gençlerin sportif sürüşleri için çalınanaraçların bir de başka bir durumu söz konusu.

Skylinelar aynı zamanda polis tarafından en fazla çevrilen araçlar arsında.

7. Skyline değil

Bazı ülkelerde Infiniti markası altında satılsada Nissan V35 aslında bir Skyline. R34’ün helefi olarak sunulan araç iyi bir motora sahip olmaması büyük ön kısım yuvarlak olmayan stoplar ile Skyline olmayan Skyline diyebiliriz.

 

Yorumlar için buraya tıklayınız.

Editör Hakkında

Vedat Özgürel

1985'in Martında doğdum, Üniversite'yi Balıkesir'de Makine Mühendisliği olarak okudum, forumlara üniversiteden önce bulaştım, Bauforumu, Baulive, Pcworld dergisi forumu, Mitsubishi Club Turkey'de forum yöneticiliği yaptım. Şimdi burada forum yöneticiliği, ve yazarlık yapmaktayım. Resturant otomasyonları sektöründe test mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum bırak

Araç çubuğuna atla