Haberler

Mitsubishi’den Yeni Haberler

Ekleyen Vedat Özgürel

Evo Geri Dönebilir

Son yıllarda özellikle bahtsız bedevilik konusunda ciddi sükse yapan marka egzoz emisyon skandalından sonra Nissan Renault ittifakının içine dahil olmuştu. Sonrasında Carlos Ghosn’un vergi kaçırmadan ötürü hapse düşmesiyle biraz boşluk olması sönrasında markanın SUV pazarına yönelik araçlar yapacağına dair açıklaması dikkat çeken durumlardandı.

Renault Nissan Mitsubishi ittifakı sayesinde know-how ve plartform paylaşımlarına bağlı olarak ilerleyen süreçlerde Renault Megane RS plartformuyla bir Lancer EVO olabileceği söylentiler arasında. Sonuçta Evolution isminin yabana atılmayacak bir alıcı kitlesi buna bağlı olarak yüksek bir marka bilinirliğinin çöpe atılması bizce de saçma olur.

Pajero üretimi durduruldu

Bir marka düşünün SUV pazarında genişleme yapacağını söylesin ama aynı zamanda en önemli arazi aracının üretimini durdursun. Durum biraz garip görünsede Mitsubishi tarihçesinde söylediğimiz gibi otomotiv departmanı olan MMC ile apayrı bir şekilde Pajero ve Delica üretimi yapan Mitsubishi Heavy Industries’in otomotiv departmanını yavaş yavaş bırakması gerekiyordu. Pajero’da bunlardan biri olunca ve yıllardan beridir yenilenmeyen bir model olmasından dolayı modelin fişi şimdilik çekildi. ama ilerleyen zamanlarda Patrol ile beraber yeniden doğabilir. Göreceğiz.

Tasarım’da Yeni Transfer

Yeni haber ise tasarım departmanında gerçekleşti. Seat ve Audi’de tasarımın başındaki isim Jorge Diez Mitsubishi’ye geçti. Seat Leon, Ibe Concept, Audi A7 Sportback ve TT gibi önemli modellerin tasarımını gerçekleştiren Diez 2014 yılında kurulan Mitsubishi Avrupa Tasarım stüdyosuna geçti.

Editör Hakkında

Vedat Özgürel

1985'in Martında doğdum, Üniversite'yi Balıkesir'de Makine Mühendisliği olarak okudum, forumlara üniversiteden önce bulaştım, Bauforumu, Baulive, Pcworld dergisi forumu, Mitsubishi Club Turkey'de forum yöneticiliği yaptım. Şimdi burada forum yöneticiliği, ve yazarlık yapmaktayım. Resturant otomasyonları sektöründe test mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum bırak

Araç çubuğuna atla